Sizzling Grillz

The client’s required a complete redesign and re-fit of a retail unit to create an exciting restaurant with the ability to attract a modern clientele.

The 300 square metres of available space was converted into a bright, airy and fashionable themed restaurant with an open plan kitchen, giving customers the opportunity to watch their food being prepared.

Whilst the main restaurant is spacious and efficient, an additional private balcony area was also created with seating for up to 85 customers. A design feature of the balcony is that it can be wholly enclosed to create a private function room or alternatively, a semi private area which is partially open and allows customers to imbibe the main restaurant atmosphere.

lb
lb
lb
lb
lb

Royal Sweets, Bedford & Milton Keynes

Both of these projects involved utilising very limited space to the best effect. In the Milton Keynesbranch, we extended the existing space to create both a coffee and dessert area for those customers who wanted to sit and relax. The space also incorporated an efficient counter and takeaway service.

In the Bedford branch, we carried out a full refurbishment of the existing building, creating a counter service shop on the ground floor with residential flats above.

lb
lb

Pizza Hut (Delivery), London & Nottingham

Both of these projects involved small spaces of under 70 square metres. There was no seating so the sole issue for the client was functionality.

We created working areas which allowed staff to prepare, cook and deliver food efficiently. The internal design focussed on ensuring there was a minimal waste of time between an order being placed by a customer through to the food leaving the outlet to be delivered.

lb
lb
lb

Oporto, London

This project required the conversion of 90 square metres of space into a relaxing area for users of and visitors to the Health Spa.

Despite the limited space available, a relaxing environment was created using both soft lighting and seating. A large open area was created immediately around the serving area not only to give the this small shop a sense of space but also afforded the client the flexibility of increasing seating in the future if it became appropriate to do so.

lb
lb

Costa Coffee, Esporta, Harlow

This project required the conversion of 90 square metres of space into a relaxing area for users of and visitors to the Health Spa.

Despite the limited space available, a relaxing environment was created using both soft lighting and seating. A large open area was created immediately around the serving area not only to give the this small shop a sense of space but also afforded the client the flexibility of increasing seating in the future if it became appropriate to do so.

lb
lb
lb


Costa Coffee, Fareham Shopping Centre

This project involved efficiently utilising 197 square metres of space. The client required a coffee shop that was not only practical to use but also acted as a focal area within the atrium of the shopping centre.

Whilst the aim was to ensure that the area remained open and did not obscure other aspects of the shopping centre, it also had to afford a certain amount of privacy to customers stopping in the middle of their shopping. Additionally, work had to be carried out within specific franchise restrictions and importantly, the coffee shop could not impede the flow of custom into the shops.

We incorporated a serving and utility area with a solid half height wall at the back and variety of half height screens, which were both opaque and open, to create a sense of both openness and privacy and comfort at the same time.

lb
lb
lb
lb
lb

Coffee Republic

The brief for this project from the client was to enliven what was essentially dead space with an underused coffee station. The client required a vibrant, atmospheric light and airy area in which attendees and staff at the centre could relax and enjoy a break from the activities around them. The space consisted of 236 square metres inside and an open area outside which the client wanted to utilise but was unsure how this could be achieved.

We had to work within specific franchise restrictions. This did no prevent us from creating a space that allowed in as much light as possible. This was combined with the creation of an elevated outside terrace 128 square metres in size. This gave patrons the convenience of choice depending on the season.

The fact that the internal area is so open and light gives the whole area a vibrant feel. This is offset with soft seating to create a sense of comfort and relaxation whilst still maintaining all the practical aspects of a coffee shop. There are clear divisions in space and seating allowing customers to choose how they wanted to utilise their time. It now operates as a successful adjunct to the Centre.

lb
lb
lb
lb
lb